Grønt Fokus

Tre er gjennomgående

I Steinkjerbygg KF har vi et mål om å bygge så miljøvennlig som mulig. Derfor har vi valgt å bygge O2-huset i massivtre. Det er ca. 3000 mtømmer i bygget, levert av massivtre-fabrikken Splitkon på Åmot i Ringerike. Vi har valgt å la massivtre-elementene være eksponert i store deler av bygget og har kledd inn vegger med gips kun der hvor brannkravene tilsier det. Dette fører til en lavere materialbruk og sparing av CO2-utslipp samt at vi synes tømmeret er så vakkert at det fortjener å være synlig. Selv trapp- og heissjaktene er utført i massivtre og vi fikk skryt fra heismontøren som fortalte oss at det var en drøm å installere heis i en tømmersjakt, siden den var så jevn og fin.

Tre er brukt gjennomgående i hele bygget, spilene i atriet er furu fra  Nord-Europa levert av ProTre, og i taket i første etasje er det spilepaneler av eik. Gulvet i første etasje og i trappen er en flott industriparkett i ask er levert av Byggservice Nord.

Ny teknologi

Olav Brauti, sjef for Prosjektavdelingen forklarer hvordan microshade fungerer til interesserte steinkjerbygg på omvisning i O2-bygget under Steinkjermartnan

Olav Brauti, sjef for Prosjektavdelingen forklarer hvordan microshade fungerer til interesserte steinkjerbygg på omvisning i O2-bygget under Steinkjermartnan

I det nye O2-bygget har vi også tatt i bruk en ny teknologi for solskjerming, kalt Microshade, som stopper 90 % av solvarmen fra å slippe inn i kontorlokalene. Bygget blir varmet opp med av fjernvarme fra InnTre, som brenner restmaterialer fra trevareindustrien og det er installert en varmegjenvinner med høy effekt.

Mære skole og barnehage som er under oppføring er også utført i massivtre, noe vi har stor tro på som konstruksjonsmateriale i fremtidige bygg.

For flere bilder og mer detaljert informasjon om bygget se byggets egen side under Prosjekt.

Bli med inn i det topp moderne O2-bygget: