I tillegg til å inneholde byens råeste kontorlokaler, skal den nye O2-huset i sentrum av Steinkjer være et sted for god mat og hygge. Fredrikkes Restaurant skal sørge for nye impulser fra det store utland på matfronten – men med lokale råvarer.

– Det var noen som innførte et nytt begrep som jeg syntes var verdt å ta med seg. Det vi tilbyr hos Fredrikkes er noe som kan kalles Steinkjerfusion. En fusjon mellom utenlandske mattradisjoner, der vi bruker kun lokale råvarer fra lokale matprodusenter for å knytte til oss den lokale tilhørigheten, forteller Erik Jensen hos Fredrikkes Restaurant.

Bilde av kokk som tilbereder Chicken and Waffles

I første etasje på O2-huset finner du restauranten som er like ny som bygget den befinner seg i. For kun kort tid siden kunne Jensen sammen med konen Yaasmiyn (daglig leder på restauranten) og tre ansatte ønske velkommen til en ny restaurant som både steinkjerbyggen, tilreisende og ikke minst de som har kontorer i O2-huset kan dra nytte av.

Hele toppetasjen på det flunkende nye bygget venter nå på leietakere – på byens desidert beste tomt – med byens beste mat også. Her har du kort vei til butikker, kafeer og InnoCamp – tilholdssted for spennende og innovativt næringsliv.

Steinkjer er en kommune i sterk vekst – bli en del av alt det spennende som skjer i regionhovedstaden akkurat nå.

Steinkjer er også en by der det skjer mye på arrangementsfronten, med årets høydepunkt – Steinkjerfestivalen – som det kanskje største trekkplasteret.

Det er veldig mange arrangementer i byen, mange flere enn du kanskje tror – både store og små. Det har også de siste årene blitt lagt større og større vekt på dette med mat og drikke, og det er kommet flere nye restauranter og kafeer rundt i byen. Deriblant Fredrikkes.

Mer enn en kantine

Restauranten i O2-huset er ment å fungere som kantine til de som har kontorer i O2-bygget.

– Vi skal være noe mer enn en standard vaffel med brunost. Vi skal gi de som jobber i bygget litt mer spennende matopplevelser, sier Jensen.

– Dette er et veldig spennende bygg rent designmessig. Det er syv etasjer med en atmosfære som gjør at du smiler litt med en gang du kommer inn. Jeg mener dette er en perle i Steinkjer. Det er et unikt bygg, med en dimensjon som gjør at du får en god start på dagen.  Dette er fremtiden, mener Jensen.

Han er steinkjerbygg på sin hals, og har alltid vært lidenskapelig opptatt av kultur og det å få utviklet ting i hjembyen.

Bilde av Erik Jensen, Eier av Fredrikkes

– Restauranten er basert på inspirasjon fra forskjellige steder i verden. Vi har amerikansk matkultur, asiatisk matkultur, fransk og italiensk som vi har satt sammen i menyoppsettet vårt, forklarer Jensen.

Selv om matrettene de bruker i menyen sin kommer fra forskjellige matkulturer, bruker de kun trønderske ingredienser for å få fram den lokale tilhørigheten.

– Vi synes det er viktig å støtte de lokale matprodusentene. Jeg har tatt utdanning innen gårdsbruk og agrikultur, og jeg er veldig opptatt av å ta vare på de som produserer gode råvarer og god mat. Det har jo med bærekraft å gjøre – og er veldig i tråd med resten av bygget vi befinner oss i, sier Jensen.

Honningbilde

Urbane bier

Alt du får servert hos Fredrikkes er laget fra bunnen av.

Tar du ostekaken som kokken vår lager. Her er alt laget fra bunnen med lokale råvarer. Til og med kremosten lages med lokal melk fra Åsvang gård på Inderøya, fortsetter Jensen.

I tillegg til restaurant, kultur og daglig jobb hos NTE, driver Jensen med birøkting og har gjort det i mange år. Til sommeren kommer det til å dukke opp bikuber på taket av O2-huset. Og honningen fra bikubene – ja du rettet riktig – den dukker opp på tallerkenen hos Fredrikkes.

– Fra før har vi bikuber både hos NTE, Nordconsult og Egge Museum. Urbane bier har noe med symbolikken å gjøre. Vi må være bevisst på viktigheten av pollinering. Det har noe med all grunnleggende matlaging å gjøre. Bien er i bunn og grunn et symbol på bærekraft, sier Jensen med et smil.

Minimere ressursbruken

Litt lengre opp i etasjene finner du Sweco – Europas ledende rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhet. Også de er veldig engasjerte i bærekraft og hvilket avtrykk vi legger fra oss i miljøet. De fant fort ut at O2-huset ville være en perfekt match da de var på utkikk etter nye kontorlokaler.

– Grunnen til at vi valgte å leie lokaler i O2-huset bunner vel egentlig ut i at vi så et behov for å få nye lokaler. Tankene Steinkjerbygg har om bærekraft og måten bygget er satt opp passer perfekt i måten vi som bedrift tenker. Dette med bærekraft og miljø er noe som vi alle må tenke på i dag, og det er flott at en aktør som Steinkjerbygg følger med i tiden, mener regionleder i Sweco, Tor-Erik Helgesen.

Bilde av Swecos kontorlokaler

Swecos Steinkjerregion består av 43 medarbeidere fordelt på fagene bygg, energi og infrastruktur. De har nå kontorer i sjette etasje på O2-huset, og deler etasjen med BDO.

Bærekraft er noe som for alvor står på agendaen hos Sweco. Innen 2040 skal hele Sweco-konsernet være klimanøytrale og i Sweco Norge skal ha kuttet sine egne utslipp med minimum 55 prosent innen 2030.

Bilde av Swecos kontorlokaler

– Det som er så fint med dette bygget er at det har lavere karbonavtrykk, det er synlig i bybildet og det skiller seg veldig ut. Vi trives veldig godt i de nye lokalene. Vi har valgt å at dette med bærekraft ett hakk lengre når det kommer til utformingen av kontorene. Vi har for eksempel matter av resirkulert fiskegarn, og vi har også valgt å ha veldig mye planter i lokalene som er med på å skape et bedre inneklima i kontorene. Hos Sweco jobber vi med bærekraft i forskjellige former, og det har vi gjort siden 2011 egentlig. Det vi jobber med går mye opp mot eget forbruk og dette med å redusere ressursbruken i de prosjektene vi er med på, sier Helgesen.

Han trekker fram Steinkjerbygg som en god utleier og føler at de har hatt tett og god dialog når det kommer til leie av lokalene.

– Vi har fått veldig stor frihet til å utforme kontorlokalene slik vi vil – og Steinkjerbygg har vært veldig greie å forholde seg til, sier han.

– Vi i Steinkjerbygg KF har vi et mål om å bygge så miljøvennlig som mulig.

Svein Olav Hansen, Steinkjerbygg

O2 sett fra Kirkegata

Hvorfor skal du leie kontorlokaler i toppetasjen på O2-bygget?

  • Beliggenhet – kort og greit. Det ligger veldig sentralt og nært. Med kontorer i O2-bygget er du kun et lite steinkast unna både tog, buss og taxi Du er rett ved fylkes- og kommuneadministrasjon, og like ved det nye kulturhuset som er under oppføring.
  • Byens beste utsikt.
  • God atmosfære
  • Lei kontorer i et miljøbevisst bygg. Viser at du tar ansvar og tenker miljø. Bygget er også det vi kaller et lavenergi-bygg. Det varmes opp av fjernvarme og flisfyring.

Vi har satset i bærekraft i alle ledd i både byggeperioden og ikke minst i driftsperioden framover.

Tør du å la sjansen til å leie Steinkjers råeste kontorlokaler gå fra deg?