Steinkjer er en kommune i sterk vekst – bli en del av alt det spennende som skjer i regionhovedstaden akkurat nå.

Midt i sentrum, kun et lite steinkast unna både tog, buss og taxi – rett ved fylkes- og kommuneadministrasjon, og like ved det nye kulturhuset som er under oppføring – finner du byens råeste kontorlokaler. Hele toppetasjen på det flunkende nye O2-bygget venter på leietakere – på byens desidert beste tomt.

Her har du kort vei til butikker, kafeer og InnoCamp – tilholdssted for spennende og innovativt næringsliv.

I det nye O2-huset i Steinkjer er det nå en hel etasje – 1.250 kvadratmeter med kontorlokaler ledig for utleie. Og ikke nok med det. De ledige lokalene finner du helt i toppen av det 7. etasjer høye bygget. Med utsikt over Beistadfjorden kan du og din bedrift skryte av byens beste kontorutsikt.

O2 er et fremtidsrettet og innovativt bygg i massivt tre og moderne arkitektur. Huset har kantine/kafeteria i første etasje. NAV har sin hovedbase i nye Trøndelag i de fem nederste etasjene. SWECO og BDO leier hele 6. etasje. Etasje 7 – toppetasjen – står nå klar for akkurat deg og din bedrift.

Her har du en unik mulighet til å etablere deg, med en svært sentral og synlig beliggenhet i regionhovedstaden Steinkjer – som for tiden gjennomgår en omfattende byutvikling.

Et næringsliv i verdensklasse

– Det er så utrolig mye som skjer her i Steinkjer om dagen. Både offentlig og privat. Vi har et veldig aktivt næringsliv som ikke er redd for å satse. Det er med på å skape veldig mye aktivitet i byen. Kommunen samarbeider også godt med næringslivet og sammen sørger de for at det bygges nytt og skaper rom for vekst, sier daglig leder i Steinkjer Næringsforum, Anita Østby.

– Jeg vil dra det så langt som å si at vi har et næringsliv i verdensklasse her i Steinkjer, fortsetter hun.

Bilde av Anita Østby

Hun trekker fram arbeidet med InnoCamp, der både offentlige instanser, forskningsmiljø, studenter og privat næringsliv er samlet i en stor pakke som virkelig har potensial til å gi mereffekter for Steinkjer.

– InnoCamp er jo en gavepakke i seg selv. Så har du jo byggingen av et nytt kulturhus midt i sentrum, det flunkende nye O2-huset samt mange andre planer som er lagt i regi av kommunen som gjør at det skjer mye i byen, sier Østby.

Kultur og mat

Men det er ikke bare i næringslivet det skjer mye. Steinkjer er også en by der det skjer mye på arrangementsfronten, med årets høydepunkt – Steinkjerfestivalen – som det kanskje største trekkplasteret.

– Det er veldig mange arrangementer her i byen. Mange flere enn du kanskje tror – både store og små. Så har det de siste årene blitt lagt større og større vekt på dette med mat og drikke, og det er kommet flere nye restauranter og kafeer rundt i byen, forklarer Østby videre.

Bilde av RismelenI Steinkjer finner du også alt du trenger når det kommer til shopping. Det sies at Amfi-senteret på Steinkjer er det største kjøpesenteret nord for Dovre.

– Altså, jeg kaller ofte Steinkjer for handelsbyen. Her har vi alt du trenger og mer til. En ting er at det skjer mye og det skapes arbeidsplasser. En annen ting er jo at det må finnes ting å gjøre på fritiden. Både for foreldre og barn, og her føler jeg at Steinkjer har noe for enhver smak. Det finnes mange lokale lag og foreninger, kort vei til turmuligheter i skog og mark, kulturskolen med alle sine gode tilbud – i det hele tatt. Steinkjer er et perfekt sted å etablere seg med familie, mener Østby.

– Vi i Steinkjerbygg KF har vi et mål om å bygge så miljøvennlig som mulig.

Svein Olav Hansen, Steinkjerbygg

Bilde av Svein Olav Hansen

Miljø og bærekraft i alle ledd

Etter krigen sto Steinkjer foran enorme utfordringer når det kom til å bygge opp byen etter tyskernes herjinger. Som et resultat av oppbyggingen ble Steinkjerbygg etablert, og selskapet har siden den gang vært sentral i byutviklingen i Steinkjer. I dag sørger over hundre kompetente medarbeidere for at 43 formålsbygg, over 700 boenheter og en rekke kontor- og næringslokaler ivaretas på en god måte – til beste for leietakere, brukere og kommunens innbyggere.

Steinkjerbygg KF gjennomfører en rekke utbyggingsprosjekter som gjør både kommunen og administrasjonsbyen attraktiv for næringsliv, offentlig sektor, kultur, idrett og bosetting – blant annet det nye O2-huset som nå søker leietakere i toppetasjen.

O2-bygget fra utsiden– Vi i Steinkjerbygg KF har vi et mål om å bygge så miljøvennlig som mulig. Derfor har vi valgt å bygge O2-huset i massivtre. Det er cirka 3.000 kubikk tømmer i bygget. Vi har også valgt å la massivtre-elementene være eksponert i store deler av bygget og har kledd inn vegger med gips kun der hvor brannkravene tilsier det. Dette fører til en lavere materialbruk og sparing av CO2-utslipp samt at vi synes tømmeret er så vakkert at det fortjener å være synlig. Selv trapp- og heissjaktene er også utført i massivtre, forteller Svein Olav Hansen, ansvarlig for utleie av nærings- og kontorbygg.

Byens mest moderne kontorlokaler vises godt i bybildet etter at det sto ferdig sommeren 2021.

– Vi mener at toppetasjen som nå er ledig – med rette kan kalles for byens råeste kontorlokaler. Her har du fantastisk utsikt i tillegg til at det er veldig sentralt. Bygget er tidsriktig moderne og er et såkalt lavenergibygg. Vi har bygget det i massivtre og det varmes opp med fjernvarme i form av flisfyring i den grad det trengs. Vi har satset på bærekraft i alle ledd både under bygging og ikke minst i driftsperioden, sier Hansen.

Tør du å la sjansen til å leie Steinkjers råeste kontorlokaler gå fra deg?